vineri, 7 decembrie 2012

Votul – şansa reformării clasei politice


Este ultima mea intervenţie în această campanie şi, deşi ştiu că voi fi citit în principal de susţinătorii mei şi simpatizanţii Alianţei România Dreaptă, mă simt dator să fac nişte precizări de ordin ideologic, pentru cei care mai stau pe gânduri.

Pe fondul crizei economice grave traversate de Statele Unite ale Americii deopotrivă cu statele europene, deci şi de România, în care pătura medie sărăceşte şi pătura săracă a societăţii ajunge la limita subzistenţei, se aud mai vehement vocile „salvatoare” de stânga. Oamenii trăiesc greu, iar politicienii tind spre discursul demagogic care dizolvă graniţele ideologice ale stângii şi ale dreptei. Toţi se erijează în apărători ai claselor mijlocii şi ai celor săraci. Toţi luptă împotriva inechităţii sociale.

Europa democratică a susţinut mereu că alternanţa la putere a stângii şi a dreptei este un lucru pozitiv, generator de progres: când vine dreapta la putere ea ştie să producă bogăţie, iar când vine stânga ea ştie să cheltuiească în interesul societăţii. Privind critic şi onest starea actuală a României, vă întreb: este capabilă stânga acum să împartă nimicul oamenilor, aşa încât toţi să trăim mai liniştiţi, mai fericiţi şi mai îndestulaţi? Din ce?

Stânga, ori social-democraţia, nu mai reprezintă o sursă de idei şi de soluţii de o bună bucată de vreme în Europa şi în lume. Stânga, din punct de vedere doctrinar, a avut imens de suferit datorită mutaţiilor socio-economice. Şi-a pierdut, în timp, baza socială tradiţională. Mai mult, pentru noi românii, ca şi pentru popoarele din estul Europei, „stânga” a însemnat foarte multă vreme o formă de oroare, de opresiune.

Aceste adevăruri trebuie rememorate chiar şi de adepţii actuali ai clanurilor patriotarde Ponta şi Antonescu. Asistăm azi la revenirea conceptului de “democraţie originală” lansat de Ion Iliescu şi Silviu Brucan în 1990. Oare nu am făcut nici un pas înainte de atunci ? Oare nu înţelegem că România nu poate exista în afara ordinii şi mecanismului european ? Oare nu înţeleg oamenii clar ce presupune ideea de „orbecăială” în „democraţia proprie, originală” ? ...Înseamnă că Uniunea Europeană nu este datoare să ne susţină financiar dezvoltarea prin fondurile structurale şi de coeziune acordate României şi din banii contribuabililor europeni, înseamnă că statele europene au dreptul să se mai gândească dacă mai acordă, şi în ce condiţii, românilor dreptul la muncă pe teritoriul lor, înseamnă că libera circulaţie nu va mai fi atât de firească pentru cetăţenii unui stat care nu-şi poate respecta propriile angajamente şi propria legislaţie, pentru un stat nedemocratic cu el însuşi!

Singura realitate funcţională garantată de statele naţiune este democraţia parlamentară, bazată pe confruntarea parlamentară putere-opoziţie, stânga-dreapta, pe alternanţa la putere realizată prin alegeri.

Pentru situaţia actuală a României este esenţial, vital chiar, progresul... sub mai multe aspecte: economic, valoric, moral etc. Pentru România este esenţială şi reformarea clasei politice, iar ARD vine cu un suflu nou, oameni care pot să primenească sănătos peisajul politic de la noi ! Oameni cu principii, determinaţi să nu mai cedeze în faţa minciunii şi a patriotismului fad al USL.

Momentul votului trebuie să facă diferenţa ! Pentru România şi binele românilor este timpul să aplicăm corect şi fără rabat principiile democratice în cadrul politicii de centru-dreapta. Mai mulţi parlamentari ARD înseamnă, în principal, şansa reformării clasei politice româneşti. Stă înputerea fiecăruia ca, prin vot, să dea această şansă ţării sale.

Acum am nevoie de votul dumneavoastră, candidaţii ARD au nevoie de votul dumneavoastră, România are nevoie de încredere acordată Alianţei România Dreaptă!

Votaţi cu inima... şi raţiunea va avea de câştigat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu